понедельник, 9 ноября 2015 г.

Нардепи хочуть встановити 100-відсотковий штраф за несвоєчасну сплату ЖКП.

Нардепи хочуть встановити 100-відсотковий штраф за несвоєчасну сплату ЖКП
Верховна Рада України має повторно розглянути проект Закону України «Про житлово-комунальні послуги».За аналізом «Публічного аудиту», цей законопроект не лише не покращить регулювання правовідносин у процесі надання ЖКП, а й ставить споживачів у ще більш невигідні умови, ніж ті, що існують на сьогодні. І ключовою його нормою є те, що нардепи вирішили запровадити пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг в розмірі до 100% від суми боргу.

Як переконані незалежні аудитори, ця законодавча зміна лише загострить і без того напружену ситуацію в житлово-комунальну секторі і може взагалі призвести до соціального вибуху в країні.
«Мабуть, це одне з ключових «покращень», адже, що виходить? Влада поставила людей в умови, коли ті не мають змоги оплатити комунальні послуги. Не через жадібність чи халатність, а тому, що видатки багатьох українців перевищують їх доходи. І тому, що часто 60% від загальних місячних доходів забирають саме комунальні платежі. І, коли постає вибір між тим – придбати їжу чи оплатити комунальні послуги  – зрозуміло, громадяни обирають перше. Проте для парламентарів такі речі неочевидні, і вони вирішили загнати людей у ще більш скрутне становище».

Джерело: galinfo.com
-----------------
Юридичні послуги у Луцьку та Луцькому районі.
Представництво у судах. Підготовка процесуальних документів.
Консультації телефоном БЕЗКОШТОВНІ.

(київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Комментариев нет:

Отправить комментарий