пятница, 15 марта 2013 г.

Маю проблеми із стягненням боргу.


Доброго дня. Батьки заняли під розписку гроші знайомому, в призначений термін і після були тільки відмови в повернені, вони звернулися до суду. Рішення суду - погашення боргу. Після закінчення 8-ми місяців ніяких зрушень немає. Виконавці нічого не роблять. В прокуратурі нічого не гарантують. Розкажіть будь-ласка наші права, строки виконання рішення суду та інші законні способи повернення боргу.Дякую.
відповідь:
Згідно зі ст. 25 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний провести виконавчі дії по виконанню рішення протягом 6 місяців з дня відкриття виконавчого провадження. Зазначений строк не поширюється на випадки зупинення провадження, відкладення проведення дій і на період реалізації арештованого майна. При відкритті виконавчого провадження боржнику надається можливість добровільно у встановлений виконавцем строк (а він становить до 7 днів для звичайних виробництв і до 15 днів, якщо предметом виробництва було примусове виселення боржника) виконати рішення суду. Після закінчення добровільного строку державний виконавець приступає до примусового виконання рішення суду. Тобто з'ясовує майно, яке належить боржнику, щоб потім його заарештувати, примусово вилучити, реалізувати та погасити суму боргу.
Стягувач може надати виконавцям допомогу шляхом надання виконавцю інформації про майно та місце роботи боржника. Вони зможуть оперативно перевіримо інформацію і зреагувати. Позивачам рекомендують ще на стадії судового розгляду справи забезпечити своє право шляхом накладення арешту на майно.
Виконавче провадження повинно бути завершено протягом 6 місяців після відкриття. У законі прописані процесуальні підстави призупинення, відкладення проведення дій по виконавчому провадженню, терміни реалізації майна боржника. Якщо вони не були застосовані, то, значить, виробництво ведеться з порушенням термінів. У такому випадку ви можете поскаржитися на бездіяльність співробітників виконавчої служби в управління юстиції.

Якщо Ви проживаєте у Луцьку чи Волинській області і у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.
Консультації БЕЗКОШТОВНІ.
Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.
Просимо звертати увагу на дати публікації: статті актуальні лише на дату розміщення і не коригуються із зміною законодавства.

Комментариев нет:

Отправить комментарий