пятница, 22 июня 2012 г.

Власники квартир у будинку отримали право самостійно управляти будинком.


Закон (прийнятий на основі законопроекту № 8391) надає право власникам житлових та нежитлових приміщень у будинку самостійно обирати спосіб управління будинком, визначати виконавців житлово-комунальних послуг та вирішувати інші питання шляхом введення механізму прийняття рішень загальними зборами таких власників.

Крім того, визначається статус виконавця послуг з управління будинком, його права та обов'язки, пов'язані з наданням таких послуг. Закон також закладає принципи формування конкурентного середовища в сфері ЖК-послуг з одночасним збереженням існуючої інфраструктури, із забезпеченням рівних умов для діяльності суб'єктів господарської діяльності всіх форм власності.
Якщо всі приміщення в багатоквартирному будинку належать одному власнику, він одноосібно приймає рішення по управлінню таким будинком. Якщо власник / співвласники приміщень у багатоквартирному будинку самостійно не визначили керуючого і не створили ОСББ, керуючого таким будинком повинен визначити на конкурсній основі орган місцевого самоврядування (в порядку, встановленому Кабміном).

Створення ОСББ у Луцьку. Розробка установчих документів та реєстрація. Якщо у вас виникли будь-які питання юридичного спрямування – телефонуйте і ми допоможено Вам.
Консультації БЕЗКОШТОВНІ.
Телефонуйте зараз: (київстар) 097 38 58 658; (лайф) 063 32 20 973; прямий номер у Луцьку 29 97 70.

Комментариев нет:

Отправить комментарий